Linkek a témában:
A fahéj 7 szuper hatása
Szeretjük meghitt, kellemes illatát, ami belengi az otthonunkat, mikor az ünnepre készülődünk. De nem csak az illata miatt lehet jó és hasznos a fahéj, emellett még számtalan előnyös tulajdonsága is van, amikkel nem árt tisztában lenni:
A fahéj előnyei és felhasználása.
A fahéjat a gyógynövények és a fűszernövények csoportjába is tehetjük, mivel a fahéj a legrégebb óta ismert gyógyhatású fűszernövény. A fahéj rengeteg jótékony hatással rendelkezik, pozitív hatással rendelkezik az egészségügy számára is. A honlapon részletesen olvashatunk a gyulladáscsökkentő hatásáról is,
Egy kiskanál fahéjjal a cukorbetegség ellen
Ha egy kanálnyi fahéjat szórunk a reggelinkre, azzal a kellemes íz mellett drámai mértékben csökkenthetjük vércukorszintünket, ezáltal pedig a cukorbetegség kockázatát is.
Fahéjjal az öregedés és az elhízás ellen
A fahéjról legtöbbünknek a nagyi kedvenc fahéjas-almás sütije vagy a karácsonyi ünnepi hangulat jut eszébe. A csodás fahéj azonban nemcsak egyszerű fűszer, hanem igazi gyógyelixír, ami számos problémánkat képes orvosolni: vírus- és baktériumölő, gyógyítja az emésztési zavarokat, segít a cellulitisz eltüntetésében, szabályozza a vércukorszintet és még öregedésgátló hatása is van.
Fahéj
A fahéj a fahéjfa és/vagy a kasszia kérgéből készült fűszer.
Már az ókorban is rendkívül keresett volt; Indiából és Srí Lankáról több mint 2000 éve exportálják. A fűszerkereskedők valóságos rémmeséket terjesztettek róla, hogy magasan tartsák az árát. Az efféle „hírek” alapján írta le Plinius, hogy csak szörnyű denevérektől védett, eldugott mocsarakban terem.
Három fajtáját ismerjük:
ceyloni,
kínai és
malabári fahéj.