Linkek a témában:
Fűszerezés
A főzéshez három dolog kell: fantasztikus alapanyag, tűz és egy szakács, aki tud fűszerezni. Egy fogás elkészítésekor a fűszernövény kiválasztása és a fűszer mennyiségének eldöntése igazi művészet. Valójában ez a szakács igazi kreativitása.
Fűszerkeverék
A fűszereket vagy a növény gyökeréből, virágából, terméséből, kéreg- és termésfalából, hagymájából nyerjük, vagy magát a növény szárát, levélzetét használjuk zöld fűszerként. A magyar piacokon sajnos nagyon kevés friss zöld fűszer kapható, de a kiskertekben és a balkonládákban tudunk termeszteni. A nemzeti konyhák a rájuk jellemző ízeit elsősorban nem az egyes fűszerek adják, hanem az ottani ízlésvilágot tükröző fűszerkeverékek.
Megyeri Szabolcs kertészete
Amennyiben szeretné saját maga megtermeszteni a mindennapok során felhasznált fűszernövényeket, akkor a kertészeti árudámból 12 cm-es cserépben meg tudja azokat rendelni. Több mint 40-féle gyógy- és fűszernövény közül tud válogatni. A megrendelés után a kiszállítást a kertészetem teherautójával fogom elvégezni egészen a kertkapujáig.