Linkek a témában:
Antósfű
Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozó, mediterrán növény. Hazánkban cserépben nevelhető, fagyérzékeny illatos félcserje. Termesztése esetén homokos, meszes, száraz talajba ültessük, és mérsékelten locsoljuk. Virágzása márciustól májusig tart.Az ókor óta megbecsült növény, de a XVII-XVIII. században vált igazán híressé, mint gyógynövény-csodaszer. A rozmaring népies neve: antosfű. Dél-Európában honos növény, amely nálunk is megterem, akár a kiskertek díszeként, akár cserépedényben nevelve. Latin nevéből adódóan a tenger harmatjának is nevezik.
Rozmaring - a természetes gyulladáscsökkentő
A rozmaring Dél-Európában, a Földközi-tenger mentén őshonos. Vadon terem az egész földközi-tengeri régióiban, valamint a Kanári- és Azori-szigeteken és Madeirán. Nálunk vadon nem fordul elő, de az ország melegebb és védettebb területein a szabadban is áttelel. Évelő, örökzöld félcserje.
Rozmaring: szépít és segíti az emésztést
Egyik legkedveltebb fűszernövényünk sokkal többet tud a húsok és köretek ízesítésénél: emésztéssegítő hatását a fogyókúrádban is kihasználhatod, pakolásként pedig még szépít is!
Rozmaring (termesztése)
rozmaring51.jpgRozmaringot kertben és lakásban is nevelhetünk. A májusi fagyok után vihetjük a szabadba, sőt ki is ültethetjük. A rozmaring fagyérzékeny. A lakásban a 22 C fokos meleget is elviseli, ilyenkor szellőztessünk. Télen a hőmérséklet legalább 5 C fok legyen. A növényt a lakásban világos, napos helyre tegyük. Hogy szépen bokrosodjon, rendszeresen forgassuk.
Rozmaring termesztése
Latin név: Rosmarinus officinalis L.
Szinonim, népies nevei: rozmarin, antósfű,
Származása: Földközi-tenger
Növény leírása, morfológiai jegyek