Linkek a témában:
Vadon termő fűszerek I.
A természetben elég sok fűszernövényt gyűjthetünk. Néha olyanokat is, amit nem fűszerként ismerünk elsősorban, mint pl. a cickafark szárított levele morzsolva, mely különösen zsíros ételekhez jó, segíti az emésztést. Jól ismert a medvehagyma fűszeres íze, talán kevésbé a hagymaszagú kányazsombor levele, magja, vagy a vasfű, ami inkább régen volt használt fűszernövény. A vadpasztinák bimbója, termése, a bordamag, amire nemrégen hívta fel a figyelmem valaki, római kori fűszernövény, és sorolom tovább a bejegyzés alján és később folytatás is következik, mert egyre több finom, vadon termő fűszernövény jut eszembe, és még kutatom őket tovább is.
Vadon termő tea fűszernövény
Ezek a növények mind megtalálhatóak, sétánk,.kirándulásaink során,a termesztett gyógyhatású növények éppen ezért, egy másik kategóriába tartoznak